- קטע 1: חרמון לנווה אטי"ב/לנבי חזורי - בתוואי היפה / ליער כפר סאלד ברשמי
- נתחיל בחרמון, נעבור בהר כחל ונבקר בשרידי מקדש יטורי. נלך בנחלים גובתה וחזורי, מהיפים בנחלי הצפון.
- התחלה קופות אתר החרמון
- סיום נווה אטי"ב / נבי חזורי
- היכן אוכלים / קונים אוכל עד לשאר יישוב אין מקום להצטייד במזון בקרבת השביל. בנבי חזורי יש קיוסק קטן שבו מוכרים פיתה דרוזית ולבנה לצד שלגונים וחטיפים. הקיוסק סגור כאשר האזור מכוסה בשלג. בגנים הלאומיים נמרוד וחרמון יש חטיפים.
- כמה הולכים 17-10 ק"מ. תלוי בנקודת ההתחלה, הסיום והתוספות למסלול. פרוט באפשרויות לשינויים בתכנית ובתיאור הדרך.
- שביליסטים ומיטיבי לכת התחלת המסע בחרמון קשה ומאתגרת. אין להקל ראש בירידות, הן קשות לא פחות מעליות. מראש הר חבושית ועד מצודת ישע אתם צפויים ל-3 ק"מ של ירידות מצטברות ובערך 1.5 ק"מ עליות מצטברות. חובה להגיע לתחילת המסע בכושר גופני גבוה. הכושר הגבוה נדרש גם על מנת לרדת ביום אחד מראש הר חבושית ולסיים בנבי חזורי.
בפרק המשימות יש קישור למבוא לספר האדום ובו המלצות להכנה כמו לטרק אלפיני. אנו ממליצים להוסיף יום מנוחה לפני שמתחלים לעלות מכפר גלעדי למצודת ישע. - קחו בחשבון
מיום 15.12 ועד 31.3 הקטע הראשון סגור לתנועת מטיילים, בשל תנאי קור ושלג. בין התאריכים האלה מתחילים / מסיימים את המסע בקטע 2 בנבי חזורי .
יש לתאם עם הצבא ירידה מהר חבושית, הליכה בציר 5 ובהר כחל. ציר 5 זו הדרך בסימון אדום שיורדת מקופות החרמון. אישורים להליכה בציר 5 ובהר כחל ניתנים בסופי שבוע וחגים. לקבלת האישור יש למסור מספרי השבילים: ירידה מהר חבושית, שביל ירוק מספר: 1027. ציר 5 ושביל הר כחל בסימון אדום: 1032. התאום בטלפון: 04-6977293. בתוואי הרשמי אין צורך לתאם עם הצבא. ללא אישור הצבא לציר 5, הולכים בתוואי הרשמי עד נווה אטי"ב ומשם ממשיכים בנחל גובתה עד נבי חזורי. התוואי מראש הר חבושית עד נבי חזורי + כל התוספות לא מתאים להליכה בימים הקצרים של השנה. נחל גובתה: אין קליטה סלולרית בנחל, לא מומלץ לרדת בו לבד. מומלץ לשאת פנס למקרה של תקלות.
הגעה לקופות החרמון: ברכב פרטטרמפ. המחסום במג'דל שמאס נפתח בשעה 08:00. - אפשרויות לשינויים בתוכנית
בראש הר חבושית בגובה 2,050 מטרים, קר ברב ימות השנה והרוחות בראש ההר חזקות. חובה להצטייד בלבוש מתאים!.
תוספת: ירידה מהר חבושית
קיצור: מעקף הר כחל
תוספת: סטייה לשרידי המקדש היטורי בהר סנאים
תוספת: ירידה בנחל גובתה ועליה בנחל חזורי לחניון בנבי חזורי
חלופה: התוואי הרשמי של שביל ישראל
למטיילים בקטעים: הפריחה הייחודית לחרמון נמצאת בשיאה בחודשי מאי ויוני. זה הזמן הטוב ביותר לטייל בחרמון. לבוש חם הינו חובה, גם אם תורידו אותו במורד ההר. גם בחודשי הקיץ יש ימים שהטמפרטורה בראש הר חבושית יכולה לרדת למעלות ספורות בבוקר. באחת הירידות שלי (י.ס.) מהר חבושית בימים האחרונים של חודש מאי, הטמפרטורה בראש ההר בשעה 09:15, היתה של 4 מעלות עם גשם קל על סף שלג. למי שמגיע ממרכז הארץ, מומלץ ללון באזור ולהקדיש יומיים או יותר להליכה. כך תחסכו נסיעות ארוכות.
שביליסטים ומיטיבי לכת שימו לב: אם התחלתם בראש הר חבושית אין לנסות לרדת מעבר לחניון נבי חזורי. גם כך זהו יום קשה ומאתגר. אורך המסלול מראש הר חבושית, בקור במקדש היטורי וסיום בנבי חזורי - 17 ק"מ. יש בו כ-1,600 מ' ירידות וכ-400 מ' עליות. מי שלא מגיע בכושר גופני מצוין, יתקשה לסיים את היום הזה ללא התכווצויות שרירים במהלך היום או בסופו במקרה הטוב. הדבר נכון ביתר שאת למטיילים ברצף עם תרמיל גדול. אם לא הגעתם בכושר גופני מעולה, התחילו את היום בקופות החרמון. אם הרגלים משדרות שאתם מתקשים סיימו את היום בנווה אטי"ב. בכל מקרה של ספק אם התוואי החלופי מתאים לכם, אין ספק. קצרו את המרחקים בימים הראשונים. - לינה חינמית לפני תחילת המסע
1. חניון ליד קופות החרמון. חובה לקבל אישור מראש מהצבא. טל: 04-6977293. ללא אישור כזה לנים בחניון נבי חזורי.
2. חניון סיירת אגוז ליד נבי חזורי. לאוטובוס 58 יש תחנה ליד נבי חזורי. למחרת בבוקר אפשר לתפוס טרמפ למג'דל שאמס (או להזמין מונית) ומשם לקופות החרמון במונית או בטרמפ. במהלך החורף גם בנבי חזורי קר ואף מושלג לעיתים. קחו זאת בחשבון אם אתם מתכננים לינה במקום.
אכסניות, קמפינג ולינה אחרת בתשלום:
הוסטל הנווד בנימרוד טל.: 054-750-5686.
קמפינג בקתות בערפל בנימרוד טל.: 052-2506777.
קמפינג אוהל אברהם בנימרוד. טל.: 052-2821141.
בנמרוד, במג'דל שאמס ובנווה אטי"ב יש חדרים להשכרה, מלונות וצימרים. חפשו גם ב airbnb.
באור לסימוני שבילים במפות בקטע מהחרמון לכפר גלעדי:
סימון בצבע על גבי קו כתום שבור - התוואי החלופי + שביל לפי צבע הסימון בשטח.
סימון בצבע ללא רקע - שביל אחר באזור הטיול.
קו ורוד שבור - שבילים שאינם מסומנים בשום סימון בשטח.
קו כתום מלא - התוואי הרשמי מהחרמון לכפר גלעדי.
בסוף אוגוסט 2023 התוואי החדש, מקופות החרמון ועד כפר גלעדי, סומן כולו בשטח. התוואי החדש עוקף את כל פנינות הנוף באזור ואת הגנים הלאומיים המצוינים. מתכנני התוואי אף פרצו שביל חדש שעוקף את גן לאומי מצודת נמרוד. ממקורות הבניאס ועד יער כפר סאלד, מרחק של כ-9 ק"מ, הולכים בדרכי עפר שחולקים עם רוכבי אופנים וגם כלי רכב ממונעים. משדה נחמיה ועד כפר גלעדי, מרחק של כ-11 ק"מ, הולכים לצד כביש ראשי באזור בטיילת סלולה שנכנסת לקריית שמונה. עוברים לאורכה של קריית שמונה במדרכות העיר וממשיכים צפונה עד כפר גלעדי בטיילת סלולה לצד כביש 90. הפתגם המוכר לכל חובבי הטיולים הרגליים ברחבי העולם, נכון גם כאן: Hike your own hike. ההמלצה שלנו היא ללכת בתוואי היפה שמתואר כאן, כי הוא הכי יפה לא רק בחרמון, אלא בכל מקום בישראל צפונית למדבר.
לטובת הפיוריסטים - אלה שאינם מדלגים על אף סימון של שביל ישראל: בקטעים מהחרמון לכפר גלעדי התוואי הרשמי מסומן במפות בקו כתום שבור.
תחבורה לחרמון: בעת כתיבת שורות אלה (קיץ 2024) אפשר להגיע מקרית שמונה באוטובוס מספר 58 עד מג'דל שאמס. האוטובוס פועל בימי חול בשעות אחרי הצהרים והערב, ביום שישי משעה 10:00 ועד 13:30, במוצאי שבת נסיעה אחת בשעה 21:45. לוח זמנים מלא נמצא כאן והוא נתון לשינויים. קחו בחשבון שלא תמיד תוכלו להתחיל ללכת ביום שאתם מגיעים למג'דל שאמס, בשל מגבלות פתיחה וסגירה של המחסום הצבאי. אנא בדקו בהמשך את אפשרויות הלינה באזור. על מנת להגיע לתחילת המסלול ליד קופות החרמון תזדקקו למונית ממג'דל שאמס. הנהגים אינם זמינים לכל קריאה באופן מיידי, בשל אילוצי העבודה שלהם שעיקרה איננו באזור. חובה לתאם נסיעה מראש(!).
מג'דל שאמס - חסן סבאג 050-5302866 נוסע על מונה וגם במחיר קבוע.
בוקעתא - יוסוף מג'אד מוניות 052-6999072. נוסע על מונה ומחיר קבוע גם.
בוקעתא - עלא 052-4420275 מונה או מחיר קבוע.
בוקעתא - אמיר סולימן 050-8215666 - חברת הסעות. מיניבוסים.
זיכרו שנסיעה במונה הינה זולה יותר מנסיעה במחיר קבוע מראש. אפשר לנסות לתפוס טרמפ מהמחסום במג'דל שאמס. שעות פתיחה של המחסום לעליה ברכב 15:00-08:00. לא ניתן לעלות להר אחרי השעה 15:00. מי שרוצה ללון ליד קופות החרמון, חייב לתאם זאת לפחות יום אחד מראש מול הצבא.
לינת שטח חינמית ולינה בתשלום באזור החרמון
בעונת החורף כאשר הקטע הראשון סגור, גם בחניון נבי חזורי יכול להיות קר ואף מושלג. חובה להיערך מבחינת הציוד והלבוש בהתאם לתנאי מזג האוויר.
1. בחניון הלילה ליד קופות החרמון. חובה לתאם לינה מול הצבא. טל.: - 04-6977293.
2. במידה ואין אישור ללון ליד קופות החרמון, לנים בחניון ליד נבי חזורי. יש תחנת אוטובוס במקום. למחרת תופסים טרמפ או מונית למג'דל שאמס ולקופות החרמון.
3. אכסניות, קמפינג ולינה בתשלום:
הוסטל הנווד בנמרוד. טל.: 054-750-5686.
קמפינג בקתות בערפל בנמרוד. טל.: 052-2506777.
קמפינג אוהל אברהם, בנמרוד. טל.: 052-2821141.
בנמרוד, במג'דל שאמס ובנווה אטי"ב יש חדרים להשכרה, מלונות וצימרים. חפשו ב airbnb.
לקטע זה יש כמה אפשרויות להתחלה וסיום. בשל מגבלות שצה"ל מציב, לא ניתן להתחיל ללכת לפני השעה 08:30 מקופות החרמון (אלא אם לנתם לידן), ולא לפני השעה 09:15 מראש הר חבושית. להלן פרוט מרחקי ביניים בקטע זה:
1. מהר חבושית (תחנת רכבל עליונה) לקופות החרמון - 4 ק"מ, כ-600 מ' ירידות.
2. מקופות החרמון לנווה אטי"ב בציר 5 - כ-7 ק"מ. כ-550 מ' ירידות.
3. מהקופות לנווה אטי"ב דרך הר כחל - כ-8 ק"מ. כ-650 מ' ירידות + 150מ' עליות.
4. תוספת המקדש היטורי - 1 ק"מ. קטע קצר וכמעט מישורי.
5. מנווה אטי"ב לחניון נבי חזורי דרך נחל גובתה ונחל חזורי - כ-4 ק"מ. כ-350מ' עליות, כ-200מ' ירידות.
6. מנווה אטי"ב דרך נחל גובתה ועליה למצודת נמרוד - כ-3 ק"מ. כ-350 מ' ירידות, כ-100 מ' עליות.
שימו לב: רק הקטע השני מקופות החרמון לנווב אטי"ב בציר 5 הינו קל. כל השאר קטעים קשים וההליכה בהם איטית מאוד, לעיתים בקצב של 1.5 קמ"ש ואף פחות. קחו זאת בחשבון בעת התכנון. המרחק מראש הר חבושית לחניון נבי חזורי כולל הר כחל והסטיה למקדש היטורי - 17 ק"מ. זה יום קשה שמיועד למיטיבי לכת בלבד!.
תכנון זמנים
לקחנו בחשבון שאתם מגיעים מוכנים מבחינת כושר גופני כפי שמומלץ במבוא לספר האדום והתרמיל של המטיילים ברצף שוקל לא יותר מ - 15 ק"ג כולל מים ליום אחד ואוכל ליומיים. אפשר למלא מים בדרך בנווה אטי"ב ובמבצר נמרוד בקטע הבא. טיהור מים מתאפשר בנחל חזורי, במידה ויש זרימה.
מי שמתכנן לרדת מהרכבל העליון ולהגיע לחניון נבי חזורי בירידה בנחל גובתה ועליה בנחל חזורי, צריך לקחת בחשבון לפחות תשע שעות הליכה כולל מנוחות. המסלול מהרכבל העליון עד לנבי חזורי בצרוף התוספות אינו מתאים להליכה בימים הקצרים של השנה. חישוב זמני ביניים למטיילים בכושר טוב:
ירידה מהר חבושית (רכבל עליון) לקופות החרמון - 3-2 שעות.
מקופות החרמון עד תחילת שביל הר כחל - חצי שעה.
שביל הר כחל - 1 שעה.
ירידה לנווה אטי"ב כולל הסטיה לשרידי מקדש יטורי - 1.5 שעות.
ירידה בנחל גובתה ועליה בנחל חזורי לחניון בנבי חזורי - כ-3 שעות.
מטיילים בקבוצה קטנה בעלי כושר גופני גבוה, ילכו מהר יותר. בקבוצה גדולה הזמנים מתארכים והקצב יהיה לפי האיטי בחבורה. לקבוצה גדולה ולהולכים ברצף עם תרמיל גדול, אנו ממליצים ללכת בתוואי הרשמי ולהתחיל את היום בקופות החרמון.
הקרינה בארצנו גבוהה וביתר שאת בחרמון הגבוה. הירידה מהר חבושית היא בשטח חשוף. שימוש בקרם הגנה SPF30 ומעלה, חיוני למניעת נזקים בלתי הפיכים לעור. עננות אינה עוצרת קרינת UV (!). מומלץ ללבוש חולצה מנדפת עם שרוול ארוך בכל ימות השנה. יש למרוח קרם הגנה על כל חלקי הגוף החשופים גם בימים קרים. שימו לב שבחורף קר מאוד גם בחניון נבי חזורי. יש להיערך עם ביגוד וציוד לינה בהתאם לתחזית.
תוספת: ירידה מהר חבושית לקופות אתר החרמון
התחלת המסע בהר חבושית ברכס החרמון דורשת הכנה גופנית טובה משמעותית מזו הדרושה לעומת התחלה בדן. מומלץ ללון באזור ולעלות לחרמון מיד עם פתיחת השער במג'דל שאמס. ביישוב נימרוד יש 2 אכסניות ושני אתרי קמפינג. בנווה אטי"ב ובמג'דל שאמס יש צימרים ומלונות. קחו בחשבון לפחות שעה נטו עד שמגיעים ממג'דל שאמס לתחנת הרכבל העליונה בהר חבושית. הרכבל למבקרים פועל כל השנה אך לעיתים יש עיכובים והוא מתחיל לפעול אחרי השעה 08:00 כפי שרשום באתר האינטרנט של החרמון. בחישוב הזמנים צריך לקחת בחשבון תחילת הליכה מתחנת הרכבל העליון לא לפני 09:15. יש לקחת בחשבון שהירידה עד לקופות החרמון תיקח כשלוש שעות. בקבוצות הירידה תארך לפי הקצב של האיטי בחבורה. בקבוצה גדולה אפשר/רצוי להפוך את הירידה מהר חבושית לקטע טיול בפני עצמו.
מתחנת הרכבל התחתונה שנמצאת בגובה של כ-1,600 מ', נעלה לתחנה העליונה בהר חבושית . נצא מתחנת הרכבל וניפנה ימינה (0.0, 2,050). זה הזמן להנציח את עצמכם בתחילת המסע. נרד בשביל בסימון ירוק. פונים שמאלה (0.2, 2,010) ואחרי מרחק קצר ימינה (0.4, 2,010). אחרי הפשרת השלגים באפריל ובמשך 5-4 חודשים פורחת כאן פרגה קרחת.
החרמון מעל גובה 1,400 מ' הוא האזור היחידי בישראל בו פורחת הפרגה. השביל עובר באזור סלעי. אין לסטות מהדרך כאשר יש כיסוי של שלג. השלג מכסה בורות ופתחים בין הסלעים, חלקם עמוקים. יורדים בדרדרת סלעים יש לרדת בזהירות בקטע זה. .
אחרי מרחק קצר פונים שמאלה בערוץ ומגיעים לכביש שעולה לראש הר חבושית (1.6, 1,780) . חוצים את הכביש וממשיכים בירידה. בחודש מאי פורח כאן אירוס ארם נהריים לצד פריחה אחרת ייחודית לחרמון. השביל פונה שמאלה (2.0, 1,670).
באביב קל לאבד כאן את סימוני השביל שמוסתרים בצמחיה, למרות שהם צפופים בקטע זה. אם לא ראיתם סימון לאורך 200 מ' חיזרו על עקבותיכם, מיצאו את הסימון האחרון שעברתם לידו, ועיקבו אחרי הסימונים בתשומת לב. יש הרבה חזירי בר באזור. הסיכוי לפגוש בהם בשעות היום אינו גבוה, אך אם יש מפגש בלתי צפוי, המתינו בסבלנות עד שהם ילכו לדרכם. באחד הטיולים שלי באזור (י.ס.) פגשתי עדר שרעה באחו בשעה 11:00 לערך. הצימחיה הסתירה חלק מהחזירי הבר. הצופה של העדר הבחין בי וקריאת אזהרה נשמעה מפיו. בתוך כמה שניות כ-30 חזירי בר, נקבות וגורים עזבו את המרעה והלכו לדרכם.
מגיעים לבריכת אגירת מים ולידה ספסל. זה מקום מצוין להפסקה. ממשיכים בירידה ובדרך עפר פונים ימינה (2.4, 1,575). מגיעים למפגש עם שביל הגולן (3.6, 1,395). פונים ימינה בעליה ומגיעים למגרש חניה רחב ידיים, במקום שבו מתחיל שביל הגולן, שביל גולני ושביל ישראל (4.0, 1,420).
תזכורת: השביל בסימון אדום שמגיע לנווה אטי"ב מכונה בעגה צבאית - ציר 5. הליכה בו ובהר כחל מחייבת אישור של הצבא. האישור ניתן רק בסופי שבוע וחגים. בימי חול הולכים לנווה אטי"ב בתוואי הרשמי של שביל ישראל.
נתחיל / נמשיך את הקטע במגרש החניה ליד קופות אתר החרמון (0.0, 1,470). שביל בסימון אדום פונה מערבה. עוברים ליד ברכת מן (0.6, 1,410). נמשיך בדרך עפר שהופכת לכביש משובש. במסעף (1.6, 1,350) הכביש פונה בחדות ימינה ושער חוסם אותו. הכביש ממשיך לכתף שיאון בשטח צבאי. אין לעבור את השער. נמשיך בדרך בסימון אדום ונגיע לפניה ימינה להר כחל (2.0, 1,325).
קיצור: אם התחלתם ללכת בתחנת הרכבל העליון ולוח הזמנים שלכם התארך אפשר לקצר ולהמשיך ללכת בציר 5. ממשיכים ישר בדרך העפר ללא סימון שבילים. עוברים ליד אנדרטה לזכר טייס חיל האוויר סגן איתן להב (2.3, 1,360) שמטוסו הופל כאן במלחמת יום הכיפורים בעת מבצע קינוח. שרידי מטוס הסקייהוק שלו מוצבים כאן. נמשיך בירידה. בחודשי האביב פורח כאן אחירותם החורש . השביל בסימון אדום יורד מהר כחל פונה ימינה ומצטרף לדרך העפר (3.0, 1,280).
התוואי בהר כחל בינוני עד קשה. יש לקחת בחשבון למעלה משעה עד אשר חוברים חזרה לציר 5. נרד מדרך העפר ונמשיך בחורש סבוך . הסבך נפתח ויש תצפית נהדרת לעבר כתף שיאון והר דב. זה מקום טוב להפסקה. פונים שמאלה (3.0, 1,220) ומתחילים בעליה תלולה בהר כחל. מגיעים למערות כחל (4.0, 1,365). נמשיך בירידה תלולה וסבוכה. מגיעים לדרך סלולה (5.3, 1280) ופונים ימינה . בור כחל נמצא כ-100 מ' מזרחית לדרך. נמשיך בירידה ונגיע לשביל בסימון שחור שפונה מערבה (6.6, 1,105) להר סנאים ולשרידי מקדש יטורי.
תוספת: שרידי המקדש מהתקופה היטורית נמצאים במרחק של כחצי ק"מ מכאן. מומלץ לסטות לביקור קצר. נשוב על עקבותינו לציר 5.
נמשיך דרומה בירידה ואחרי כ-200 מ' עוברים ליד בריכת חפור . הקיר הצפוני של הבריכה הוא מהתקופה היטורית. נמשיך בירידה בציר 5. מגיעים לשער צבאי נעול . השביל בסימון אדום ממשיך ישר למעקף של נווה אטי"ב ולסיום היום במושב (9.8, 1,005) שביל בסימון שחור פונה ימינה לנחל גובתה.
מי שמסיים את היום בנווה אטי"ב ובוחר ללון בשטח בחניון הלילה ליד נבי חזורי: צאו לכביש הכניסה לנווה אטי"ב (כביש 989). מהכניסה לנווה אטי"ב אפשר לתפוס טרמפ או להזמין מונית לנבי חזורי. הליכה לצד הכביש מסוכנת!
תוספת:
ירידה בנחל גובתה ועליה בנחל חזורי לחניון הלילה ליד נבי חזורי
לקבוצות ההליכה בקטע זה אינה מומלצת בסוף יום ההליכה. אין קליטה סלולרית בנחל גובתה. אורכו של הקטע בנחל גובתה כ 2.5 ק"מ. ההליכה בנחל איטית מאוד. בדרך יש מספר מפלים לא גבוהים ללא יתדות. לא מומלץ ללכת סולו בקטע זה. צריך שיהיה מישהו לצידכם בכדי שיוכל לצאת מהנחל במקרה הצורך ולהזעיק עזרה. הנחל מסומן במספרים 7-1. אנא זכרו את מספר האחרון שעברתם למקרה של תקלה וצורך בחילוץ. אם נותרו פחות משלוש שעות אור אין להיכנס לנחל. במקרה של תקלה בזמן ההליכה בנחל, וצורך להזעיק עזרה, המטייל(ים) שנשאר(ו) בנחל חייב(ים) לשאת פנס על מנת לאותת למחלצים במקרה הצורך.
פונים ימינה ויורדים לערוצו של נחל גובתה בשביל בסימון שחור. בתחילת הירידה צריך לעבור בדרדרת סלעים ישנה.
ההליכה בנחל גובתה איטית מאוד. בחודשי מאי-יולי אפשר לצפות על המצוק הימני של הנחל בפריחה של מישויה פעמונית
כ-200 מ' אחרי שעברתם את סימון קטע מספר 7 בנחל מגיעים למפגש שבילים ולנחל חזורי (12.0, 620).
נקודת החלטה: זהו סוף יום קשה. העלייה בנחל חזורי תלולה ותיקח כשעה אולי יותר. אורכה כ-1.5 ק"מ והפרש גבהים של כ-180 מ' בשיפוע הממוצע כ-12%. בדרך יש מספר מפלים שצריך לעלות בהם. החשיכה יורדת על הנחל מוקדם יותר יחסית לסביבה פתוחה. רק אם יש מספיק זמן אור להגיע לחניון בסוף העלייה (1.5 ק"מ ובערך שעה הליכה), ואין זרימה בנחל, אפשר לפנות שמאלה ולעלות לחניון הלילה שליד נבי חזורי. (בכל מקרה אחר עלו למצודת נמרוד בשביל התלול בסימון הירוק). לקראת סוף העלייה לחניון נבי חזורי עוברים לצד טחנת קמח . מגיעים לחניון הלילה ליד נבי חזורי (13.5, 800).
בכל מקרה אחר המשיכו ישר בשביל בסימון כחול לעבר קלעת נמרוד - מבצר נמרוד. עליה זו תלולה יותר מהעלייה בנחל חזורי והשיפוע הממוצע שלה כ-20%, אך ארכה כחצי ק"מ בלבד. מי שמבקש ללון בשטח, יכול להמשיך לנבי חזורי בשביל בסימון אדום. מרחק ההליכה בשביל האדום כ 1.3 ק"מ וזמן הליכה 45-30 דקות. אפשר לתפוס טרמפ. עד לחניון הלילה בנבי חזורי. הליכה לצד כביש מסוכנת!
חלופה: התוואי הרשמי של השביל
אורכו של הקטע בתוואי הרשמי - 20 ק"מ. יש בו 150מ' עליות ו 1,500 מ' ירידות.
נתחיל את המסע בצד המזרחי של מגרש החניה ליד קופות החרמון (0.0, 1,480). נרד לנחל גובתה בתוואי של שביל הגולן. נחצה את כביש 98 (0.9, 1,400) ונמשיך בירידה בנחל גובתה לצד שביל הגולן. בפיצול השבילים (3.2, 1,250) שביל הגולן פונה שמאלה ושביל ישראל פונה ימינה. בקטע זה אפשר לצפות בצמחיה משתנה בהתאם לגובה מעל פני הים. ככל שיורדים החורש הדליל הופך לצפוף יותר. בתום ירידה תלולה נגיע לשער של נווה אטי"ב (4.7, 1,000). נרד לצד הגדר של המושב ונעבור בין עצי זית עתיקים שנטעו על ידי תושבי הכפר שניטש ב 1967. הירידה מתמתנת, נחצה את נחל חזורי (6.0, 830) ונעבור לצד מטעים של נווה אטי"ב. אנא התייחסו לפירות על העצים כמו לנרות חנוכה: לראותם בלבד(!). נחצה את כביש 989 ונגיע לנבי חזורי (7.0, 800).
נמשיך ונעלה לאנדרטת סיירת אגוז. גדוד סיירת אגוז השתייך לפיקוד צפון. הגדוד פורק אחרי מלחמת יום כיפור. בשנת 1995 היחידה הוקמה מחדש כסיירת בחטיבת גולני. במקום מונצחים חללי הסיירת לדורותיהם. נרד בשביל בסימון אדום, ובגדר של גן לאומי נמרוד נפנה שמאלה לעלייה קצרה. נעבור ליד השער של הגן הלאומי (8.5, 730). התוואי ממשיך בירידה ואינו נכנס לגן הלאומי. נעקוף את הגן הלאומי ואחרי כ-2ק"מ מי שהלך בתוואי החלופי מצטרף מימין (10.3, 540). נמשיך בירידה ונעבור בין סלעי דולומיט חדים. נגיע לכניסה לגן הלאומי מקורות הבניאס (11.5, 360). כאן יש לבדוק את קצב ההתקדמות. אם נשארו מספיק שעות אור אפשר להמשיך עד יער כפר סאלד. המרחק הנוסף כ-8 ק"מ + 350 מ' ירידות מצטברות. בכל מקרה של ספק, אין ספק. הישארו ללון בחניון השטח ליד הגן הלאומי.
נחצה את ערוצו של נחל סער ובכביש 99 נפנה ימינה לצידו. אחרי כחצי ק"מ נפנה שמאלה לדרך עפר בסימון אדום, היא ציר הנפט (12.5, 350). בהמשך נחצה את נחל פרע (14.0, 300) ונעבור בקרבת גבעת עזז היא תל עזזיאת, מוצב סורי שנכבש בשנת 1967 במלחמת ששת הימים. נפנה ימינה בירידה (17.0, 305) ואחרי כ-1ק"מ (18.1, 200) נמשיך בשביל בסימון ירוק. נפנה ימינה לתצפית מגבעת האם . נחזור לשביל בסימון ירוק ונרד ליער כפר סאלד (19.6, 105). הלינה כאן מותרת. בכפר סאלד יש מכולת . להמשך בתוואי הרשמי ראו קטע 3.
הסתר מפה