למה אנחנו כמהין לנסוע לפרובאנס בחורף?
עונת פטריות הכמהין השחורות בשיאה בדרום צרפת בחורף, וזו סיבה מצוינת לבקר כאן. שדות הלוונדר מתכסים בפריחה סגולה רק מהאביב, אך פרובאנס המנומרת בכפרים עתיקים, יפה בחורף לא פחות מאשר בקיץ, והיא תהיה כולה לרשותכם ללא המוני המטיילים.
![העיירה סן-סאטוּרנאן-לֶז-אָט שבפרובאנס](https://www.haolam.co.il/db_images/articles/26_1.jpg)
העיירה סן-סאטוּרנאן-לֶז-אָט שבפרובאנס
צילום: Giåm / CC BY 2.0
פטריית הכמהין השחורה tuber melanosporum בעלת המרקם המחוספס היא אחת ממיני פטריות המאכל היקרות בעולם, ומבצבצת כאן מנובמבר עד מרץ, בשלה למאכל.
![פטריות כמהין שחורות בשוק מקומי](https://www.haolam.co.il/db_images/articles/26_2.jpg)
פטריות כמהין שחורות בשוק מקומי
צילום: Véronique PAGNIER / CC BY-SA 3.0
בעיירות שבאזור פרובאנס, בהן סן-סאטוּרנאן-לֶז-אָט (Saint-Saturnin-lès-Apt), אוֹפּס (Aups), קָרפּאנטְרָה (Carpentras) ורישראנש (Richerenches) מתקיימים שוקי כמהין מיוחדים באוויר הפתוח בהם סוחרים באוצר המקומי היקר. העיירה רישראנש נודעת בתפילת פטריות הכמהין (messe aux truffles) המתקיימת לכבוד סן אנטואן, הקדוש המגן על מגדלי הכמהין. באירוע הייחודי תורמים תושבי העיירה פטריות כמהין לכנסייה, ובמסגרתו מלקטי כמהין בתלבושות מסורתיות נושאים את פטריות הכמהין לכיכר העיירה, בה נערכת מכירה פומבית למרבה במחיר וההכנסות מוקדשות לכנסייה.
![המיסה לפטריות הכמהין בכנסיית העיירה רישראנש, ועל המזבח פטריות הכמהין](https://www.haolam.co.il/db_images/articles/26_3.jpg)
המיסה לפטריות הכמהין בכנסיית העיירה רישראנש, ועל המזבח פטריות הכמהין
צילום: Véronique PAGNIER / CC BY-SA 3.0
הצלחת ריבוי פטריות הכמהין באזור שמורה לז'וזף טאלוֹן שחי כאן במאה השמונה-עשרה ומצא שיטה להפרייתן על ידי זריעת בלוטים של עץ אלון שלמרגלותיו התפתחו פטריות כמהין. בעיירה סן-סאטוּרנאן-לֶז-אָט נמצא פסל של טאלון אוחז בכף ידו בכמהה שחורה גדולה.
![פסלו של ז](https://www.haolam.co.il/db_images/articles/26_4.jpg)
פסלו של ז'וזף טאלוֹן בעיירה סן-סאטוּרנאן-לֶז-אָט אוחז בפטריית כמהין
צילום: Véronique PAGNIER / CC BY-SA 3.0
בעונה זו תוכלו להצטרף לטיולים לליקוט פטריות, לטעום במסעדות הכפריות ממבחר המנות המשובחות העשירות בניחוח ובטעמן העז של פטריות הכמהין הטריות, וכמובן ללגום יינות איכותיים.
המלצה על מסעדות ומסלול בפרובאנס בחורף, ראו במאמר של אלכסנדר לובראנו, הוול סטריט ג'ורנל.